Lelki kilók, avagy az elhízás lelki okai 4 pontban

duguláselhárítás budapest

mosogató duguláselhárítás

A diéta, fogyás, életmódváltás, és az étkezési szokások talán az egyik legfelkapottabb téma a párkapcsolat megértése után.

Szinte nincs olyan ember, különösen nő nemű, aki elégedett lenne az alakjával. Annyi módszer, csodaszer és miegymás létezik már, hogy napokat lehet eltölteni már csak azzal is, ha valaki keresi a számára optimális megoldást.

Nagyon fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben. Talán a legfontosabb, hiszen ebből az állapotból kommunikálsz kifelé, ebből az érzelmi stabilitásból vagy bizonytalanságból nyilvánulsz meg. Munkám során sokszor találkozom azzal, hogy valaki önsanyargató diétát vagy túlzásba vitt sportolást választ az álomalak elérése érdekében. De az is sokszor szembejön, hogy már a feladás határán mozog, mert bármit is tesz, a kilók maradnak, rosszabb esetben gyarapodnak. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a súlyfeleslegnek lelki oka /is/ van, melyet feltérképezve és feloldva megszüntethető a stagnáló állapot.

Óóóóó, mielőtt varázslatot keresnél a soraim között, visszahívlak a Földre [?] Ha feldolgozod a lelki okot, attól holnap nem fogsz az álom testtel ébredni. Egyszerűen annyi fog történni, hogy a sport, a tudatos táplálkozás és életmódváltás eredményt fog hozni, és ráadásul a yoyo effektust is kikapcsolhatod a folyamatból.

1. Családi minták

Unalomig ismételt sablonnal jövök: 0-7 éves kor között található a jelenbeli problémáink gyökere. Minta és minta, és mindig csak a minta.

Az egyik leggyakrabban előforduló vigasztalási és dicsérő forma a gyerkőcök esetében, ha valami finomságot kap a szülőtől. Ha a baba sír – bármi is legyen az oka – azonnal enni kap, vagy cumit dugnak a szájába. Ha a gyermek elesik, megüti magát, vagy csak hiszti van – mert csak, gyorsan előkerül valami ennivaló, amivel el lehet terelni a figyelmét. A jutalmazás is sokszor cukorkában, csokiban vagy cukros üdítőkben nyilvánul meg. Mindezzel azt tanulják meg a kicsik, hogy az evés megvigasztal és örömet okoz, így felnőttként is ezekhez a megoldási stratégiákhoz fognak nyúlni.

Ezeken felül az étkezőasztalnál jelen lévő szokások is nagyban hozzájárulnak az evési szokásainkhoz. Gyerekként játszatnak olyat, hogy ki lesz az első, és így elnyeri az angyalka címet. Aztán ne feledkezzünk meg a sok helyen elhangzó mondatról: „Addig nem állsz fel az asztaltól, míg meg nem etted, amit kiszedtél.”

Bizony ezeket egy életre megtanuljuk, és alkalmazzuk.

non stop duguláselhárítás, duguláselhárítás  kerület, duguláselhárítás vác, duguláselhárítás budapest

2. Hiánypótlás

A kutatók szerint az evés sokak számára valamilyen pótlék, vagyis segítségével igyekeznek elkendőzni a problémáikat és a pillanatnyi élvezetek világába menekülnek az érintettek.

Meglepő, de az „érzelmi evés” képes hasonló megnyugvást létrehozni az emberben, mint az alkohol vagy a dohányzás, így pontosan ugyanannyira képes függőséget is kialakítani.

A hiánypótlás több formában is megjelenhet. Például ha szülőként megkérdőjelezed, a saját kompetenciádat abban, hogy képes vagy e kellő biztonságot nyújtani gyermekednek mind fizikai, mind érzelmi téren. Ilyen esetekben étellel zajlik a gyermek kárpótlása, ami által a gyerkőc meg is tanulja, hogy ez a „tökéletes hiánypótlás.”

Nem újdonság senki számára, hogy a csoki és az édes ízek boldogsághormont termelnek. Sajnos ebből egyenesen következik, hogy nem csak a szeretethiányt, de a szerelem hiányt is előszeretettel pótoljuk csoki falással. Mert hát az elérhető mindig…

duguláselhárítás budapesten, duguláselhárítás csepel, duguláselhárítás dunakeszi

3. Önvédelem

A túlsúly „kommunikációs” eszköz is, olyan dolgokat hozhatunk vele egymás tudtára, amiket inkább csak megérzés szerűnek veszünk. Mint mikor azt mondjuk ez érezhető. Senki nem tudatosan hízik el, de ha meg akarja védeni magát, ez egy „jó” módszer.

A nők többsége a férfiaktól igyekszik távol tartani magát, vagy azért mert bántották, vagy mert nem tudja megélni a nőisségét, esetleg a neveltetése miatt. A túlsúly sok esetben eltünteti a nőies vonalakat, így tudat alatt nem érzi veszélyeztetve a női énjét, hiszen már nem kezelhető szexbabaként.

A probléma ezzel csak az, hogy minél nagyobb a túlsúly, annál jobban sérül az önbizalom, amitől bánatában még több étellel igyekszik magát vigasztalni az érintett, és így még több kiló kerül fel, ez pedig egy brutális erővel ható spirál lefelé.

Egyébként ez figyelhető meg a házasság és gyermekvállalás utáni időszakban is, egyszerűen a nőiség kikerül a fókuszból és máshová helyeződik a hangsúly. Majd mire az alany észbe kap és tükörbe néz az önbizalmát el is fújták, mintha sosem lett volna, és a spirál itt megkezdi lefelé húzó munkáját.

A férfiak sem lógnak ki a sorból, ők is képesek az önvédelem érdekében párnácskákat növeszteni. Náluk ez a férfiakkal való megküzdési problémákat mutatja, valamint a nőkkel kapcsolatos bizonytalanságukat.

duguláselhárítás budapesten, duguláselhárítás zugló, duguláselhárítás xxii kerület, duguláselhárítás budapest

4. Stressz evés

Az evés, mint stresszoldás…Mondhatnánk, hogy jó vicc, de sajnos nem az.

Evés hatására elindul az emésztés, amihez a gyomornak vérre van szüksége, így a vér a túlterhelt fejből a gyomorba áramlik és ez gyors megkönnyebbülést okoz.

Mindazok, akik nem merik felvállalni önmagukat, véleményüket, vagy nem vállalják a konfliktusokat – de mindezek ellenére növekedni szeretnének, könnyedén valósíthatják ezt meg kilók formájában. Azért ez nem igazán hangzik jól, ugye?

Szinte mindig oda lyukadunk ki, hogy tölts magaddal minőségi időt, így legalább a stresszt tudod csökkenteni az életedben.

Azt gondolom, hogy a változatosság gyönyörködtet, és ez a testsúly vonatkozásában is igaz. De van egy nagyon fontos tényező, az olyan kóros súlyfelesleg, ami megterhel fizikailag, hosszabb távon betegségeket okoz – arra nem mondhatjuk, hogy az a megfelelő út, hogy fogadd el magad! Ebben a helyzetben, fel kell ismerni, hogy az egészséged és nem utolsó sorban az önbizalmad megőrzése érdekében, érdemes leadni pár kilót. A komfort zóna biztonságát le kell győzni, hiszen ha régóta él valaki súlyfelesleggel, akkor tudja, hogy ezt hogy kezelje – elég ijesztő lehet belegondolni már csak abba is, hogy az utcán nem döbbenten megbámulják, hanem elismerően biccentenek, és akkor a többi változást elő sem hoztam [?]

Változtatni nem egyszerű, de felfogható a folyamat egy önismereti útnak, és lehetőségnek is.

A valóság azzal gyógyít, hogy kiderül.

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést mindazokkal, akiknek segítségükre lehet.

Szeretettel: Petra

forrás: http://jelenletunk.cafeblog.hu/2016/08/18/lelki-kilok-avagy-az-elhizas-lelki-okai-4-pontban/

duguláselhárítás érd, duguláselhárítás xvi kerület, duguláselhárítás csepel, duguláselhárítás gödöllő”

duguláselhárítás szentendre

  • kormosalbert
    Article By :
    Üdv az oldalamon! Igyekszek összegyűjteni a számomra legértékesebb cikkeket. Remélem, ti is értékesnek és hasznosnak találjátok majd őket! Namaste

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*